Väl - gör - en - het

0kommentarer

 
...Alltid spännande med en runda på returmarknaden, secondhand eller ’Loppis’. Att ögna på gårdagens överkonsumtion…. så ofantligt mycket mer eller mindre begagnad det finns! Det är hippt att hitta där - så även att lämna… bli av med sitt nu obrukbara. Oftast är detta ’sociala företag’, de har stora lager och har anställda som behöver ’komma i arbete’, så kallat FASan 3, något regeringen gillar. ..
.
Ja, dessa VälGörenhetskoncerner kan ha nästan hur många personer som helst som ska jobba där för sitt ’socialbidrag’. Då behövs ingen anställda med vettig lön. Rätt eller fel? .
.
Att handla begagnad där blir egentligen en gåva till VGkoncern samtidigt som ett möte med de o-anställda, de som måste fynda. Tidigare fungerade cash till välgörenhetens insamlingsbössor (till välbehövliga hjälpinsatser). Idag köper vi istället avlagda ting. Inget fel med återbruk, ja - att ta tillvara är visst bra!!!  Så länge det handlar om kvalitet som håller ett varv till. Dock så mycket skräp samt också fläckigt, skamligt som ligger till återförsäljning! Hur mycket säljs verkligen av allt detta?
.
Och andra tycks ge sin ’välgörenhetsgåva’ då de lämnar ifrån sitt överflöd. Minns en herre som kom till Röda Korset med  julgåvan: en plastkasse full med fruns samlade stickprojekt som inte blev slutförda. ”Tackar” sa de
 
. Fler tankegångar kring sociala företag och Väl-gör-en-het ska följa!
Loppis, returmarknad, sociala företag, välgörenhet, överkonsumtion,

Kommentera

Publiceras ej