Redan NU !

1kommentarer

 

Trots vinterkyla har jag hittat några daggmaskar i min minikompost i mitt numera soluppvärmda uterum. Inomhus har jag tills nu haft tillgång till färsk grönkål i storkrukor hela vintern. Bladen skördade jag alltefter nerifrån, men nu är även den sista slut. Därefter har jag ryckt bort rot och stam och vid grävandet såg jag plötsligt ganska så feta daggmaskar som vaknat till liv nu när temperaturen är mer än bara några grader.

De senaste veckorna har jag finhackat köksavfall medels matberedaren och blandat upp med näringsfattig gamjord från krukväxterna. Efter vintervila behöver även maskarna lite gott att äta och blandningen verka uppskattas: med andra ord har jag redan en levande kompost inomhus. Har siktat små röda ungmaskar!!

Mitt köksavfall hamnar annars ute i en övertäckt låda, det fryser ihop och tinar inte förrän i mitten av maj. Här i Umetrakten ligger en halvmeter snö och än är inte vintern över. Därför känns det extra roligt att mata på maskkomposten inne och känna av spirande liv i jorden.

1 kommentarer

Maria

16 Mar 2013 12:34

Å vad härligt att kunna kompostera inne! Det låter ju underbart att liksom föda upp maskar inför våren. Man kan inte annat än älska jorden!

Kommentera

Publiceras ej